PER PUBLICAR EL 11 DE GENER DEL 2006

Hospitality Club dona la benvinguda al membre número 100.000

Dresden, Alemanya. – l’”Hospitality Club” és una organització en línia dedicada a posar els viatgers en contacte amb la gent dels llocs que ofereixin allotjament gratuït. El 11 de gener del 2006, cinc anys després de la seva creació per l’estudiant alemany Veit Kuehne, donarà la benvinguda al seu 100.000è membre d’entre 200 països. La pàgina web del club és a www.HospitalityClub.org

Hospitality Club va ser la primera organització en línia en oferir als viatgers, a gran escala, la possibilitat de trobar i contactar gent local oberta a l’intercanvi cultural. Els amfitrions poden oferir sostre gratuït als visitants, o simplement donar-los un tomb per la seva ciutat o compartir un menjar amb ells. De tornada a casa, un pot optar per obrir la seva porta als altres viatgers.

Tot el sistema és completament gratuït. La segura i eficient operació de la pàgina de 30+ idiomes i la seva base de dades, el tauló d’anuncis i el xat depèn del treball de cents de voluntaris d’arreu del món.

Com funciona

Tothom pot apuntar-s’hi mentre doni el seu nom real i la seva adreça de correu electrònic, encara que aquesta informació pugui restar amagada a altres membres. Els nous membres són convidats a omplir el seu perfil amb informació sobre ells mateixos i les seves preferències. Els visitants usaran aquests perfils per seleccionar a qui contactar en una ciutat que podria contenir cents d’amfitrions potencials.

El possible hoste envia el seu primer missatge a través el website, una mesura presa per tal d’evitar als membres de rebre spam al seu correu. Hauria de donar el seu nom sencer i el número de passaport i hauria de donar informació sobre el seu viatge.

En rebre el missatge, un possible amfitrió visitarà el seu perfil d’hoste i llegirà el “feed-back” donat per altres membres que el van trobar en el passat. Amb tota aquesta informació, ells decidiran si són capaços i volen allotjar el membre.

Objectius

L’”hospitality club” és un un projecte sense ànim de lucre. Va ser fundat en la creença de que ajuntant gent i fomentant amistats internacionals s’incrementarà l’entesa intercultural i reforçarà la pau.

“Algun dia, tothom tindrà la possibilitat de visitar qualsevol país sabent que algú estarà esperant rebre’l amb els braços oberts”, diu Kuehne. La gent viatjarà de diferents maneres, es trobarà amb els altres i construirà entesa intercultrural a través el contacte personal.

Hi haurà molt membres en llocs com Israel i palestina, Irlanda el nord, els balcans, Txetxènia, Ruanda, o Timor que voldran intercanviar hospitalitat amb altres, i a petites passes l’”hospitality club” haurà ajudat a fer de la pau una visió duradora pels nostre meravellós planeta” afegeix.

Història

L’”Hospitality Club” va reeixir a Hospex, el 1991 intentant usar internet per afegir dinamisme al concepte de Servas després de la segona guerra mundial. El club va reeixir a fer l’intercanvi simple i gratuït, i a fer-lo accessible al viatger mitjà introduint fortes mesures de seguretat de protecció de spam i un sofisticat sistema de retroalimentació.

Va ser des del final del 2000 fins a començaments del 2004 que va créixer fins a 10.000 membres, però el creixement des de llavors ha estat exponencial. Menys de dos anys després, el club ha passat ja el llindar dels 100.000 membres. Kuehne ara no té per objectiu res més que el milió de membres aviat. Al ritme de creixement actual, aquest una vegada increïble somni, seria realitat en menys de dos anys.

PER MÉS INFORMACIÓ, incloent fotos i número de contacte local, si us plau visiteu http://100k.HospitalityClub.org.

Contacte internacional: Veit Kuehne (Anglès, alemany, espanyol i francès): +49 (0)173 7749365 / veit@hospitalityclub.org

###