Julkaistu 11. tammikuuta 2006

Hospitality Club toivottaa tervetulleeksi 100,000:nen jäsenensä

Dresden, Saksa -- Hospitality Club on internetissä toimiva järjestö joka yhdistää matkailijat ja ilmaista majoitusta tarjoavat paikalliset. 11. Tammikuuta 2006, viisi vuotta Saksalaisen opiskelijan Veit Kuehnen luotua sen Hospitality Club toivottaa tervetulleeksi 100,000:nen jäsenensä, joita on jo yli 200 maassa. Nettisivut löytyvät osotteesta www.HospitalityClub.org.

Hospitality Club oli ensimmäinen verkossa toimiva järjestö, joka tarjoaa matkailijoille suuremman luokan mahdollisuuden löytää ja saada kontakteja paikallisiin. Isäntä tai emäntä voi tarjota vieraalle katon pään päälle, kaupunkikierroksen tai vaikka aterian. Kotiin palattuaan voikin vieras halutessaan avata ovensa muille matkailijoille.

Koko systeemi on täysin ilmainen. Turvallinen ja tehokas yli 30:lla kielellä toteutettu nettisivu tietokantoineen, keskustelupalstoineen ja chatteineen on riippuvainen satojen vapaaehtoisten työstä ympäri maailman.

Kuinka kaikki toimii?

Kuka tahansa voi liittyä annettuaan oikean nimensä yhteystietoineen, joskin nämä tiedot voidaan piilottaa muilta jäseniltä. Uudet jäsenet täyttävät oman profiilinsa tiedoillaan. Vieraat käyttävät profiileja valitessaan keneen ottaa yhteyttä jopa satojen mahdollisten isäntien joukosta.

Vieraat lähettävät ensimmäisen viestinsä nettisivujen kautta, näin vältytään roskapostilta. Heidän on annettava koko nimensä passinumeroineen sekä tietoineen matkasta.

Vastaanotettuaan tämän viestin mahdollinen isäntä käy vieraansa profiilissa ja lukee palautteen, jota muut jäsenet ovat tälle aiemmin jättäneet. Kaikki tämä tieto auttaa päättämään pystyykö tai haluaako isännöidä tätä jäsentä.

Tavoitteet

Hospitality Club on yleishyödyllinen ja ei-kaupallinen projekti. Se on perustettu toivossa saattaa ihmiset yhteen ja kansainvälinen ystävyyden vaaliminen lisäisi kulttuurien välistä ymmärrystä ja vahvistaisi rauhaa.

'Jonain päivänä jokaisella on mahdollisuus matkustaa mihin tahansa maahan tietäen, että joku odottaa ja vastaanottaa hänet avoimin käsin.' Sanoo Kuehne. 'Ihmiset matkustavat eri tavoin tavaten toisiaan ja rakentaen ymmärrystä kulttuurien välille.

'Paikoissa kuten Israel ja Palestiina, Pohjois-Irlanti, Balkanin maat, Ruanda ja Timor on useita jäseniä jotka välittävät vieraanvaraisuutta toisilleen ja pienin askelin Hospitality Clubin hyvä tahto on auttanut tekemään rauhasta kestävän tulevaisuudennäkymän upealle planeetallemme,' hän lisää.

Historia

Hospitality Club pääsi Hospexiin vuonna 1991 yrityksenään käyttää internetiä lisäämään Servasin toisen maailmansodan jälkeen luomaan konseptiin dynaamisuutta. HC onnistui tekemään vieraanvaraisuudesta yksinkertaista ja ilmaista sekä helppopääsyistä tavalliselle matkaajalle turvaominaisuuksillaan aina roskapostilta suojaamiseen, passikontrolliin ja viestijärjestelmään saakka.

Vuoden 2000 lopusta vuoden 2004 alkuun verkko kasvoi 10,000:een jäseneen, muttä tämän jälkeen kasvu on ollut räjähdysmäistä. Alle kahdessa vuodessa HC on jo ylittänyt 100,000:nen jäsenen rajapyykin. Kuehne tavoittelee ei enempää eikä vähempää kun miljoonaa jäsentä. Näillä näkymin tämä aiemmin uskomattomalta kuulostanut unelma toteutuu alle kahdessa vuodessa.

Lisätietoja, kuvineen ja yhteystietoineen, vieraile http://100k.HospitalityClub.org.

Kansainvälinen kontakti: Veit Kuehne (English, German, Spanish, and French): +49 (0)173 7749 365 / veit@hospitalityclub.org

Paikallinen kontakti: Hannu Kröger: +358 50 3495935 / hkroger@ee.oulu.fi

###