JANUÁR 11-EI PUBLIKÁCIÓRA

A Hospitality Klub üdvözli 100,000-ik tagját.

Drezda-Németország -- A Hospitality Klub egy internetes szervezet amely azt a célt szolgálja hogy az utazó emberek kapcsolatba kerüljenek olyan helyiekkel akik ingyenesen szállást biztosítanak nekik.2006 január 11-én, öt évvel azután, hogy egy német diák Veit Kühne életrehívta,már a 100.000-ik tagját üdvözölheti, akik több mint 200 országból toborzódtak. A Klub weboldala: www.HospitalityClub.org.

A Hospitality Klub volt az elso olyan internetes szervezet, amely széleskörü lehetoséget biztosít arra, hogy a turisták kulturális kapcsolatba lépjenek a helyiekkel. A vendéglátó szállást is ajánlhat fel a látogatónak,vagy egyszeruen bemutatja a várost vagy egy ebédre meghívja ot.Miután hazatért,o is megnyithatja háza ajtaját más utazók elott.

Az egész rendszer ingyenesen muködik. A biztonságos és hatékony muködtetése a weblapnak - amely már több mint 30 nyelven jelenik meg - az adatbázisnak, a bulletin táblának és a chat-szobának több száz önkéntesnek köszönheto az egész világon.

Hogyan muködik a Klub

Bárki csatlakozhat, aki megadja teljes nevét és e-mail címét, bár ezek az adatok a többi tag számára nem érhetok el. Az új tagokat megkérjük, hogy a személyükre vonatkozó információkat egy profil formájában ismertessék. A látogatók fel tudják ezeket a profilokat használni arra, hogy egy bizonyos városban kiválasszák azt a tagot akivel kapcsolatba kívánnak lépni.

A leendo vendég elso üzenetét a weblapon keresztül küldheti el,evvel az intézkedéssel meg lehet elozni, hogy a tagnak spamet küldjenek a fiókjába.Közölniük kell teljes nevüket, útlevél-számukat és utazásukról részleteket kell közölniük.

A leendo vendéglátó miután megkapta az üzenetet, megnézi a vendég profilját és elolvassa azokat a visszajelzéseket amelyeket azok a tagok írtak, akik már korábban megismerkedtek vele.Ezeknek az információknak a birtokában el tudják dönteni, hogy képesek-e ill.készek-e az illeto tagot vendégül látni.

A célkituzések

A H ospitality Klub egy non-profit, nem kereskedelmi vállalkozás.Avval a célkituzéssel lett létrehozva, hogy az embereket egymáshoz közelhozva és a nemzetközi barátságokat megerosítve növelni fogja a kulturák-közötti megértést és erösíteni fogja a békét.

"Egy napon, mindenki számára megnyílik az a lehetoség, hogy bármelyik országot meglátogatva tudni fogja, hogy valaki tárt karokkal fogja várni" jelenti ki Kühne. "Az emberek a legkülönbözobb módon fognak utazni, találkoznak egymással és a személyes érintkezés révén kulturák közötti megértést fognak kiépíteni."

"Számtalan tagunk lesz olyan helyeken mint Izrael és Palesztina, Észak-Írország, a Balkán, Csecsenföld, Ruanda vagy Timor akik vendégül látják egymást és a Hospitality Klub kis lépésekkel fogja segíteni, hogy megvalósuljon a teljes béke,az emberiség rég óhajtott vágya a mi gyönyörü bolygónkon."

A Klub története

A Hospitality Klub a Hospex tevékenységét amely egy 1991-es kísérlet arra, hogy az internet-tel adjon dinamizmust a Servas II. világháború utáni koncepciójának. A Klub sikert ért el abban,hogy a csere-vendéglátást egyszeruvé és ingyenessé, ezáltal az átlag turista számára is elérhetové tegye, mindezt oly módon, hogy eros biztonsági elemeket iktatott be a rendszerbe a spam-szuréstol az útlevél ellenorzésen át a magasfoku visszacsatolási rendszerig.

A 2000-es év végétol a 2004-es év elejéig a klub tagság 10000-el nott,de a növekedés azóta exponenciális.Két év sem telt bele, és a Klub tagság túllépte a 100.000-es mérföldkövet. Kühne célkituzése most nem kevesebb, mint hamarosan elérni a milliós taglétszámot. A jelenlegi növekedési ütemben, ez az egykor elérhetetlennek tuno álom két éven belül megvalósulhat.

További információkért beleértve fotókat és helyi kapcsolatokat, látogassa meg a http://100k.HospitalityClub.org.honlapot.

Nemzetközi kapcsolat: Veit Kühne (angol, német, spanyol és francia nyelveken): +49 (0)173 7749365/ veit@hospitalityclub.org

###