PENTRU PUBLICARE ÎN 11 IANUARIE 2006

Hospitality Club ureaza bun venit celui de-al 100 000-lea membru

Dresden, Germany -- Hospitality Club este o organizaţie online a cărei scop este de a-i pune în contact pe călători cu localnicii dispuşi să le ofere găzduire gratuită. La 11 ianuarie 2006, la 5 ani de la înfiinţarea sa de către studentul german Veit Kuehne, clubul urează bun venit celui de al 100.000-lea membru, aparţinând unei comunităţi din peste 200 de ţări. Adresa de web a clubului este : www.HospitalityClub.org.

Hospitality Club a fost prima organizaţie online care a oferit la scară largă posibilitatea călătorilor de a-i găsi şi contacta pe localnicii deschişi schimbului cultural internaţional. Gazdele le pot oferi gratuit vizitatorilor un acoperiş deasupra capului, sau fie doar un tur al oraşului sau o masă împreună. O dată întorşi acasă, călătorii vor putea deschide la rândul lor uşa vizitatorilor.

Întregul sistem este complet gratuit. Administrarea sigură si eficientă a site-ului, tradus în peste 30 de limbi, a bazei sale de date, bulletin board-ului şi chatroom-ului, se bazează pe munca a sute de voluntari din întreaga lume.

Cum funcţionează

Oricine se poate înscrie, atât timp cât îşi va declara numele şi adresa reală, chiar dacă aceste informaţii pot rămâne ascunse celorlaţi membri. Noii membri vor fi invitaţi să-şi completeze profilul cu informaţii despre ei şi cu preferinţele lor. Vizitatorii vor folosi aceste profile pentru a face o selecţie a persoanelor pe care să le contacteze, într-un oraş care ar putea număra chiar sute de potenţiale gazde.

Viitorul oaspete îşi trimite primul mesaj prin intermediul site-ului, măsură luată pentru evitarea spam-ului în conturile personale de mail ale membrilor. Oaspeţii trebuie să-şi declare numele complet şi numărul din paşaport şi ar trebui să dea câteva informaţii despre călătoria lor.

La primirea mesajului, viitoarea gazdă va vizita profilul potenţialului oaspete şi va citi feedback-ul furnizat de ceilalţi membri pe care i-a întâlnit în trecut. Având toate aceste informaţii, gazda va decide dacă poate şi vrea să-l găzduiască pe respectivul membru.

Scopuri

Hospitality Club este un proiect non-profit şi non-comercial. A fost creat cu convingerea că punerea în contact a persoanelor şi încurajarea prieteniilor internaţionale va contribui la inţelegerea interculturală şi va întări pacea.

"Într-o bună zi, oricine va avea posibilitatea de a vizita orice ţară ştiind că există cineva care aşteaptă să-l primească cu braţele deschise", spune Kuehne. "Oamenii vor călători într-un mod diferit, se vor întâlni unii cu alţii şi vor construi înţelegerea interculturală prin intermediul contactului personal."

"Vor exista mulţi membri în locuri ca Israel şi Palestina, Irlanda de Nord, Balcani, Cecenia, Rwanda sau Timor care îşi vor oferi găzduire unii altora, şi, cu paşi mici, Hospitality Club va fi ajutat ca pacea să devină o viziune de durată pentru minunata noastră planetă", adaugă el.

Istoric

Hospitality Club a apărut din Hospex, o încercare din 1991 de a folosi Internetul pentru a dinamiza conceptul creat de Servas după Al doilea război mondial. Clubul a reuşit să facă schimbul de ospitalitate simplu şi gratuit, făcându-l accesibil călătorului obişnuit, prin introducerea unor puternice măsuri de securitate, de la protejarea împotriva spam-ului până la controlul paşaportului şi un sistem sofisticat de feedback.

Pentru ca reţeaua să ajungă la 10 000 de membri, a fost nevoie de intervalul dintre sfârşitul anului 2000, începutul lui 2004, însă de atunci creşterea a devenit exponenţială. În mai puţin de doi ani, Clubul a depăşit deja pragul de 100 000 de membri. Kuehne ţinteşte acum la nu mai puţin de un million de membri. La rata curentă de creştere, acest vis incredibil va putea deveni realitate în mai puţin de 2 ani.

PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII, incluzând poze şi numeroase contacte locale, vă rugăm să vizitaţi http://100k.HospitalityClub.org.

Contact internaţional: Veit Kuehne (engleză, germană, spaniolă si franceză): +49 (0)173 7749 365 / veit@hospitalityclub.org

###