The Hospitality Club
... yhdistää ihmisiä!
Ensimmäistä kertaa täällä? Kysymyksiä? Chattaa jäsenten ja vapaaehtoisten avustajien kanssa!
EnglishEnglish Arabicعربي BulgarianБългарски Chinese中文 Chinese simplified中文 GermanDeutsch EstonianEesti SpanishEspañol EsperantoEsperanto FrenchFrançais hebrewעברית ItalianItaliano HungarianMagyar PolishPolski PortuguesePortuguês RomanianRomână RussianРусский slovenianSlovenščina SerbianSrpski SwedishSvenska TurkishTürkçe ukrainianУкраїнська Sisään     Liity mukaan

Tausta

 Tietoa Clubista
Alkuun
FAQ
Esittely
Maat
Kokemuksia
Lähettiläät
Esimerkkiprofiilit
Säännöt
Media
Tausta
Keskustelupalstat
Chat
Linkit
Sivukartta


 Erikoiset
AFS
AIESEC
Attac
Eco
Freeloaders
Hitchhikers
Indigenous
Mensa
NGOs
Onenightstay
Peace
Servas
Unitas
YFU
Zellidja

 Jäsenyyden edut:
- yövy ilmaiseksi maailman jokaisessa kolkassa
- opi tuntemaan muita kulttuureja
- tutustu ystävällisiin ihmisiin
- täysin ilmainen
- ei velvoitteita
- turvallinen
- epäkaupallinen
Liity meihin!

  Tilastot
number of Hospitality Club members
Tässä lyhyesti Hospitality Clubin tähän astinen historia. Mitkä olivat lähtökohdat, keitä ovat ihmiset Clubin takana ja mitä tulevaisuudessa.

Idean historia
Samankaltaisia organisaatioita on ollut olemassa jo kymmeniä vuosia. Bob Luitweiler perusti toisen maailmansodan jälkeen Servas -nimisen yhteisön edistämään kulttuurienvälistä yhteisymmärrystä ja rauhaa. Kylmänsodan vuosikymmeninä perustettiin monia samaan ideaan nojaavia kansainvälisiä järjestöjä esim. moottoripyöräilijöille, liftaajille , esperanton-puhujille, Mensan jäsenille jne. Veit Kühne perusti vuonna 1997 AFS -opiskelijavaihtojärjestelmän jäsenille vastaavanlaisen organisaation, joka perustui Mensa SIGHT:n tapaan vapaaehtoisiin maakohtaisiin koordinoijiin. Näillä kaikilla järjestöillä oli kuitenkin samat ongelmat: kallis jäsenlistojen tulostaminen ja jakelu ja tätä myötä jäsenmaksut ja uusien jäsenten saamisen vaikeus.

Internet
Sitten tuli Internet ja muutti kaiken. Puolasta lähtöisin ollut Hospex oli ensimmäinen netissä toiminut tämänkaltainen yhteisö. Nopeasti myös muut järjestöt huomasivat netin ylivoimaisuuden paperiin verrattuna ja parin vuoden aikana nähtiin monia yritelmiä. Vuoteen 2000 mennessä kehittynein järjestelmä oli Hitchhikers Home Base, mutta sekään ei ollut tarpeeksi ammattimaisesti toteutettu kestääkseen.

The Hospitality Clubin synty 11.7.2000
Veit Kühne (silloin 22-vuotias) työsti opintojaan koskevaa tutkimusta surfaten yön pikkutunneilla yliopistollaan Koblenzissa, Saksassa. Kotiin palattuaan hän poltti kello kuusi aamulla sängyssään indonesialaista mausteneilikkasavuketta ja silloin hän keksi sen - maailma oli valmis ilmaiselle, kansainväliselle, vapaaehtoistyöhön perustuvalle ja täysin Internetissä toimivalle ilmaista majapaikkaa tarjoavien ystävällisten ihmisten yhteisölle. Veitin seuraavat päivät olivat täynnä ajatuksia, suunnittelua, sähköposteja ja keskusteluja. Hänen neljä nuorempaa sisarustansa Kjell , Kay , Constanze ja Till (jotka myös hekin ovat olleet AFS -vaihto-oppilaita ja kiinnostuneita rauhan rakentamisesta) sekä hänen kaverinsa olivat kaikki innostuneita ajatuksesta ja lupasivat täyden tukensa projektille.

Ensimmäinen sivusto
Veit analysoi tukijoukkojensa kanssa kaikkien muiden vastaavien järjestöjen sivustot ja he suunnittelivat Hospitality Clubin välttäen niiden huonoja puolia ja parantaen hyviä ideoita entisestään. Täysin omina ideoina mukaan otettiin passien tarkistus, sähköpostiosoitteiden piilottaminen sekä henkilökohtaisten kommenttien jättäminen. Muutaman viikon päästä Kay tuli Koblenziin auttamaan sivuston suunnittelussa ja sen jälkeen Kjell tuli auttamaan ideoiden viimeistelyssä ja itse toteutuksessa. Yhdessä he viettivät monta hauskaa yötä yliopistolla kuunnelleen musiikkia, syöden pitsaa ja työstäen sivustoa. Lopulta ensimmäinen versio oli valmis, eikä mennyt montaakaan minuuttia sen julkaisusta, kun ensimmäiset ihmiset eri puolilta maailmaa jo rekisteröityivät mukaan.

Tietokanta
Ensimmäinen versio oli toimiva, mutta todella työläs ylläpitää. Tarvittiin enemmän kuin viisi minuutia uuden jäsenen kirjaamiseen ja viestien välittäminen jäsenten kesken oli tuskallista. Kuitenkin ensimmäisenä vuonna mukaan liittyi 750 ihmistä ja seuraavana 600. Alkukesällä 2002 Claudio Pacchiega aloitti oikea oppisen tietokantaratkaisun työstämisen täydentäen Veitin suunnitelmia omilla ideoillaan tehden Clubista entistä turvallisemman ja käyttäjäystävällisemmän. Lopulta heinäkuussa 2002 tietokantaratkaisu saatiin verkkoon. Samaan aikaan Veit sai opintonsa päätökseen ja aloitti suurimman projektinsa : Kiertää ympäri maailmaa ja saada miljoona ihmistä liittymään Hospitality Clubiin. Sen jälkeen Clubi onkin ollut esillä monissä eri medioissa ympäri maailman ja saanut tuhansia uusia jäseniä.

Maailmanlaajuinen, epäkaupallinen, ammattimainen...
Hospitality Club on täysin rahallista voittoa tavoittelematon yhteisö. Se perustettiin kasvattamaan kulttuurienvälistä yhteisymmärrystä ja vaalimaan rauhaa . On suuri haaste pitää Clubi ilmaisena ja löytää yhä enemmän ja enemmän vapaaehtoisia työntekijöitä jäsenmäärän kasvaessa räjähdysmäisesti. Yritämme joka tapauksessa pitää toiminnan niin ammattimaisena, turvallisena ja ihmisläheisenä kuin vain suinkin pystymme.

Tulevaisuus
Uskomme Hospitality Clubin ideaan ja ihmisten hyvyyteen. Tämä on yksinkertaisesti hauska, ympäristöystävällinen ja erittäin sosiaalinen matkustusmuoto. Yritämme tehdä tällaisesta majoituksesta ja matkailusta luonnollisen valinnan suurelle osalle ihmisiä. Kehitämmekin klubia nimenomaan jäsenten haluamaan suuntaan. Tarkoituksenamme on myös solmia suhteita ja yhteistyösopimuksia useiden eri järjestöjen kanssa sekä kehittää www-sivustoamme jatkuvasti

Unelma
Jonain päivänä meistä jokainen voi mennä mihin tahansa päin maailmaa tietäen, että aina on joku, joka on valmis ottamaan avosylin vastaan ja auttamaan. Vielä koittaa aika, kun kaikilla ihmisillä on henkilökohtaisia kontakteja kaukaisiin maihin ja silloin puhumme todellisesta, ihmisläheisestä globalisaatiosta. Meillä tulee olemaan paljon toistensa luona vierailevia jäseniä maissa kuten Israel ja Palestiina sekä Pohjois-Irlanti, Bosnia Tsetsenia, Venäjä >> sekä Ruanda ja Itä-Timor. Tällaisin pienin askelin Hospitality Club on omalta osaltaan myötävaikuttamassa rauhaan maailmassa. Tule mukaan jakamaan visiomme!Lue lisää - Liity mukaan

Kaikki maat
Afganistan . Alankomaat . Albania . Algeria . Amerikan Samoa . Andorra . Angola . Anguilla . Antigua ja Barbuda . Arabiemiirikunnat . Argentiina . Armenia . Aruba . Australia . Azerbaidzan . Bahama . Bahrain . Bangladesh . Barbados . Belgia . Belize . Benin . Bermuda . Bhutan . Bolivia . Bosnia-Hertsegovina . Brasilia . Bulgaria . Burkina Faso . Burundi . Caymansaaret . Chile . Costa Rica . Dominikaaninen tasavalta . Ecuador . Egypti . El Salvador . Espanja . Etelä-Korea . Etiopia . Fidzi . Filippiinit . Gabon . Gambia . Georgia . Ghana . Grenada . Grönlanti . Guadeloupe . Guam . Guatemala . Guyana . Haiti . Honduras . Indonesia . Intia . Irak . Iran . Irlanti . Islanti . Isle of Man . Israel . Italia . Itävalta . Jamaika . Japani . Jemen . Jersey . Jordania . Južna Afrika . Kambodza . Kamerun . Kanada . Kap Verde . Kazakstan . Kenia . Kiina . Kirgisia . Kolumbia . Kongo . Kongon demokraattinen tasavalta (Kongo-Kinshasa) . Kreikka . Kroatia . Kuuba . Kuwait . Kypros . Laos . Latvia . Lesotho . Libanon . Libya . Liechtenstein . Liettua . Luxemburg . Macao . Madagaskar . Makedonia . Malediivit . Malesia . Mali . Malta . Marokko . Martinique . Mauritania . Mauritius . Meksiko . Moldova . Monaco . Mongolia . Mosambik . Namibia . Nepal . Nicaragua . Nigeria . Norja . Norsunluurannikko . Oman . Pakistan . Palau . Palestiina . Panama . Papua-Uusi-Guinea . Paraguay . Peru . Pohjois-Mariaanit . Portugali . Puerto Rico . Puola . Qatar . Ranska . Ranskan Guayana . Ranskan Polynesia . Réunion . Romania . Ruanda . Ruotsi . Saint Kitts ja Nevis . Saint Lucia . Saksa . Samoa . São Tomé ja Príncipe . Saudi-Arabia . Senegal . Serbia ja Montenegro . Seychellit . Sierra Leone . Singapore . Slovakia . Slovenia . Somalia . Sri Lanka . Sudan . Suomi . Sveitsi . Syyria . Tadzikistan . Taiwan . Tansania . Tanska . Thaimaa . Togo . Trinidad ja Tobago . Tšekki . Tunisia . Turkki . Turkmenistan . Turks- ja Caicossaaret . Uganda . Ukraina . Unkari . Uruguay . Uusi-Kaledonia . Uusi-Seelanti . Uzbekistan . Valko-Venäjä . Vanuatu . Venäjä . Venezuela . Vietnam . Viro . Yhdistynyt Kuningaskunta . Yhdysvallat . Zambija . Zimbabve .
  Henkilöt
Veit Kühne
- Clubin perustaja ja primusmoottori
- Syntynyt 1978 Leipzigissa, Itä-Saksassa
- Innokas matkailija ja liftaaja
- Pitkäaikainen AFS vapaaehtoistyöntekijä
- Vaihto-oppilasvuosi North-Carolinassa
- Opiskellut liiketaloutta Saksassa, Amerikassa ja Belgiassa
- Matkustaa ympäri maailmaa tavoitteenaan saada miljoona jäsentä Hospitality Clubiin
- Kotisivut
www.veit.net

Kjell Kühne
- Veitin veli ja Clubin toinen perustaja sekä aktiivinen ylläpitäjä
- Syntynyt 1979 Radebeulissa, Itä-Saksassa
- Ympäristöaktivisti
- Pitkäaikainen AFS vapaaehtoistyöntekijä
- Vaihto-oppilasvuosi Borneossa, Indonesiassa
- Kielinero, hallitsee 12 sujuvasti
- Opiskelee psykologiaa ja etnologiaa Mainzissa

Pierre-Charles Marais
- super-isäntä pienessä asunnossaan
- kaikessa mukana oleva super-avustaja
- syntynyt 1983 Normandiassa, Ranskassa
- hyvin innostunut arkkitehtuurista
- Zellidja-nuorisomatkailujärjestön jäsen
- kotisivut:
pietshah.free.fr

Jean-Yves Hegron
- HC-ohjelmoija
- syntynyt 1964 Nantesissa, Ranskassa
- hyvin innostunut kulttuurivaihdosta
- kolmen lapsen isä
- työskentelee projektijohtajana

Gerrit Otte
- kaikessa mukana oleva super-avustaja
- syntynyt 1977 Georgsmarienhüttessä, Pohjois-Saksassa
- fyysikko ja tietotekniikka-ammattilainen
- kotisivut:
www.gerritotte.de

Vapaaehtoistyöntekijät
Sadat vapaaehtoiset auttavat aktiivisesti Clubin pyörittämisessä miten vain pystyvät. Jos haluat kantaa kortesi kekoon katso Help us page ja ilmoittaudu mukaan!

Special Thanks to:
Claudio Pacchiega
- Clubin pääohjelmoija
- Syntynyt 1969 Torinossa, Italiassa
- Pitkäaikainen Servas vapaaehtoistyöntekijä
- Työskentelee ohjelmoijana Torinossa


 Sponsoroidut linkit    ?

Alkuun - Yhteydenotot - Päävalikko - Liity - Apua - Esittely - Maat - Tausta - Chat - Sivukartta - Vastuuvapauslauseke

Copyright © 2000-2006 The Hospitality Club. Kaikki oikeudet pidätetään.