The Hospitality Club
...bringing people together!
First time here? Questions? Talk to members and volunteers right now!
EnglishEnglish Arabicعربي BulgarianБългарски Chinese中文 Chinese simplified中文 CzechČesky GermanDeutsch EstonianEesti SpanishEspañol EsperantoEsperanto FrenchFrançais hebrewעברית ItalianItaliano HungarianMagyar PolishPolski PortuguesePortuguês BrasilianPortuguês (bra) RomanianRomână RussianРусский slovenianSlovenščina SerbianSrpski FinnishSuomi SwedishSvenska TurkishTürkçe ukrainianУкраїнська Inloggen     Registreren!

Veel gestelde vragen (FAQ)

 Informatie
Home
FAQ
Tour
Landen
Experiences
Ambassadors
Sample Profiles
Regels
Media
About us
Forum
Chat
Links
Sitemap


 Specials
AFS
AIESEC
Attac
Eco
Freeloaders
Hitchhikers
Indigenous
Mensa
NGOs
Onenightstay
Peace
Servas
Unitas
YFU
Zellidja

 Advantages
- gratis accomodatie wereldwijd
- leer leuke mensen kennen
- geen kosten
- interculturele begripsvorming
- veiligheismaatreegelen
- niet-commerciel
...kom binnen!
...come onboard!

 Statistics
number of Hospitality Club members

Hier zijn wat antwoorden op de meestgestelde vragen. Als het antwoord hier niet te vinden isstuur dan een bericht naar info@hospitalityclub.org en we zullen je zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Voor leden is er ook een Leden FAQ met meer vragen en antwoorden.

Wie kan lid worden van de Hospitality Club ?
Iedereen. Als je houdt van reizen of als je interessante mensen wil ontmoeten, dan ben je de juiste persoon voor de Hospitality Club ! In de loop van de laatste jaren hebben wij gemerkt dat het grootste deel van onze leden n gemeenschappelijk kenmerk hebben: vriendelijkheid.

Is toetreden werkelijk gratis?
Ja. Wij zullen nooit een lidprijs aanrekenen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wij vragen je wel om wat tijd vrij te maken als je kan en ons te helpen de Hospitality Club nog beter te maken.

Welke soort persoonlijke gegevens moet ik verstrekken?
Je moet ons de volgende gegevens verstrekken om lid van de Hospitality Club te worden: naam, volledig adres en een geldig e-mailadres. Alle andere informatie is facultatief.

Zal mijn persoonlijke informatie zichtbaar zijn voor andere leden?
Je beslist zelf hoeveel informatie je over jezelf wil vrijgeven. Andere leden zullen enkel je gebruikersnaam, stad en land zien. Je kan je echte naam en adres verbergen en alle andere informatie is facultatief. Je e-mailadres zal niet getoond worden, de leden moeten je via de website contacteren.

Zullen niet-leden toegang hebben tot mijn profiel?
Nee. Om toegang te hebben tot het beschermde ledengebied moet je een geregistreerd lid zijn en een geldig wachtwoord hebben.

Moet ik andere mensen ontvangen om gratis bij andere personen te mogen overnachten ?
Nee. Je kan vandaag lid worden en morgen op reis vertrekken indien je leden vindt die je willen ontvangen. Natuurlijk vragen wij je vriendelijk om andere reizigers te helpen met een overnachtingsplaats of iets anders. De filosofie van de Hospitality Clubis is hulp geven en ontvangen.

Wat zijn mijn verplichtingen als lid?
Je bent verplicht om alle andere leden met respect te behandelen en te volgen de regels van de Hospitality Club. .

Welke bescherming heb ik tegen misdadigers die me komen bezoeken?
Elk lid dat je via de Hospitality Club contacteert, moet je zijn/haar volledige naam, paspoortnummer en gebruikersnaam geven . Je kan deze informatie op een veilige plaats bewaren, of doorsturen naar security@hospitalityclub.org waar wij het voor jou zullen opslaan. Wanneer je gast aankomt, kan je zijn paspoort controleren of de identiteit overeenkomt met wat je ontvangen hebt. Op deze manier zal de identiteit zonder twijfels kunnen bevestigd worden.

Welke andere veiligheidsmaatregelen zijn er ?
Aangezien je toekomstige gast je zijn/haar gebruikersnaam bij de Hospitality Club zal geven, kan je het profiel op het Internet controleren. Daar vind je ook de commentaren van andere leden over dit lid en kan je zien wij zijn/haar vorige gasten en gastheren waren. Je kan ook kijken wie deze persoon vertrouwt. We vragen je dan ook om zelf commentaren te schrijven over andere leden, in het belang van de veiligheid van iedereen.

Kunnen paren of families zich samen inschrijven onder n registratienaam?
Nee. Wij vragen jullie om zich individueel in te schrijven. Natuurlijk kan je de club samen gebruiken en ook in je profiel schrijven dat jullie samen leven en reizen. Maar individueel inschrijven geeft je de mogelijkheid om verschillende voorkeuren te noteren en is heel belangrijk voor het feedback systeem van de club.

Ik heb geen paspoort omdat ik uitsluitend in Europa reis. Is mijn identiteitskaart genoeg om lid te worden ?
Ja. Je hebt je paspoort niet nodig lid te worden, behalve wanneer je werkelijk de club gebruikt. Wanneer je binnen Europa, of binnen je eigen land reist waar je normaal geen paspoort zou gebruiken, dan is je identiteitskaart genoeg, aangezien het daar je wettelijke identificatie is. En dat is het doel van de regel - om je te kunnen identificeren als je een lid van de club ontmoet.

Hoe oud zijn de meeste leden?
Er zijn mensen van alle leeftijden in de club. Wij hebben vele jonge mensen die zich inschrijven, maar er zijn ook heel wat rijpere leden. Je zal zeker vinden wat je zoekt.

Ik vergat mijn wachtwoord - wat kan ik doen?
Wij kunnen je een nieuw wachtwoord naar het e-mailadres verzenden dat je specifierde tijdens de inschrijving. Maak gebruik van de link "Forgot your password - ben je je wachtwoord vergeten?" onder het login scherm. Je zal je gebruikersnaam en het e-mailadres moeten ingeven dat je tijdens de inschrijving gebruikte.

Ik vergat mijn gebruikersnaam - wat kan ik doen?
Stuur een mail naar password@hospitalityclub.org met de volgende info: je volledige naam, adres, stad, regio en land. Wij zullen dan je gebruikersnaam sturen naar het e-mail adres dat je gebruikte tijdens de registratie.

Hoe contacteer ik een ander lid?
Om de privacy en de veiligheid van alle leden te verzekeren en om spam te vermijden, worden e-mailadressen niet aangeboden op de website. Indien je een ander lid wil contacteren, kan je een bericht sturen via de website. Alle berichten worden doorgestuurd naar het e-mailadres van het lid.

Hoe kan ik me uitschrijven ?
Registreer je eerst op de website, kies dan "edit my profile - pas mijn profiel aan", klik dan op de link bovenaan zodat je de informatie kan aanpassen. Tik je gebruikersnaam in, je paswoord, je volledige naam en het e-mail adres dat je gebruikte bij het registreren. Er is een veld waar je de reden van update kan schrijven. Hier moet je opgeven "please delete my profile - verwijder mijn profiel". Geef ons ook de reden waarom je de Club wenst te verlaten, zodat wij eventuele problemen kunnen oplossen. Wanneer wij de update ontvangen hebben, zullen wij je profiel schrappen.

Hoe kan ik helpen als vrijwilliger?
Als je zou willen helpen om van de Hospitality Club n van de leukste dingen te maken op het internet n in het echte leven, dan kan je een berichtje sturen naar volunteer@hospitalityclub.org of dadelijk intekenen op de vrijwilligers mailing list die wij gebruiken om samen te werken. Je zal dan de meest recente informatie ontvangen over hoe je kan helpen. Gelieve ook regelmatig de Help us ! (help ons !) en Vrijwilligers (Volunteers) secties te controleren in de ledenafdeling. Daar zal u heel wat ideen en verzoeken om hulp kunnen vinden.

Waarom zijn er advertenties? Ik dacht dat dit een niet-commercieel project was.
Wij zijn een niet-commercieel project, alle vrijwilligers besteden vele uren aan het project omdat zij in het idee van gastvrijheidsuitwisseling geloven. Naarmate de website populairder wordt, moeten wij meer betalen voor de webhosting. In plaats van de vrijwilligers dit uit hun eigen zak te laten betalen, hebben wij besloten om de nieuwste reclametechnologie van Google op de website te plaatsen. Wij zullen altijd verstandige manieren vinden om dit project te blijven betalen en het lidmaatschap zal altijd gratis blijven, onafhankelijk van waar je je bevindt op deze planeet en hoeveel ged je hebt. Je zal altijd deel uit maken van het wereldwijde net van vriendelijke mensen.

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag ? Stuur ze dan naar info@hospitalityclub.org !

Meer weten - Registreren!

 Sponsored Links    ?

Home - Contact - Main Menu - Registreren - Help - Tour - Landen - About us - Chat - Sitemap - Disclaimer

Copyright © 2000-2006 The Hospitality Club. All rights reserved.