Klub gostoljubnosti
...združujemo ljudi!
Prvič tukaj? Vprašanja? Pogovori se s člani in prostovoljci tukaj in sedaj!
EnglishEnglish Arabicعربي BulgarianБългарски Chinese中文 Chinese simplified中文 CzechČesky GermanDeutsch EstonianEesti SpanishEspañol EsperantoEsperanto FrenchFrançais hebrewעברית ItalianItaliano HungarianMagyar DutchNederlands PolishPolski PortuguesePortuguês BrasilianPortuguês (bra) RomanianRomână RussianРусский SerbianSrpski FinnishSuomi SwedishSvenska TurkishTürkçe ukrainianУкраїнська Prijava     Registriraj se!

Pogosto zastavljena vprašanja

 Informacije
Home
FAQ
Pogosto zastavljena vprašanja
Kako deluje?
Države
Izkušnje
Ambasadorji
Primer profilov
Pravila
Mediji
O nas
Forum
Zemljevid po straneh
Pogovor


 Posebnosti
AFS
AIESEC
Attac
Eco
Freeloaders
Hitchhikers
Indigenous
Mensa
NGOs
Onenightstay
Peace
Servas
Unitas
YFU
Zellidja

 Prednosti
- brezplačna nastanitev po celem svetu
- spoznavanje prijaznih ljudi
- brez stroškov
- medkulturno razumevanje
- brez obveznosti
- varnost
- neprofitni projekt
… pridruži se nam!

 Statistika
number of Hospitality Club members

Tu najdete odgovore na nekatera vprašanja, s katerimi se srečamo pogosto. Če odgovora na vaše vprašanje tu ne boste našli, vas prosimo, da nam le-tega pošljete na elektronski naslov info@hospitalityclub.org in odgovorili vam bomo takoj, ko bo to mogoče. Člani lahko odgovore na več najbolj pogostih vprašanj najdejo tudi na FAQ za člane .

Kdo lahko postane član kluba gostoljubnosti?
Vsak. Če radi potujete ali srečujete zanimive ljudi, potem ste prava oseba za članstvo v klubu gostoljubnosti. Tekom zadnjih let smo ugotovili, da ima večina naših članov vsaj eno skupno lastnost: prijaznost.

Je včlanitev res brezplačna?
Da. Nikoli ne bomo zahtevali nikakršnega plačila članarine. Članstvo je povsem brez stroškov. Prosili pa vas bomo, da posvetite nekaj časa, v kolikor to lahko, in nam pomagate izboljšati klub gostoljubnosti.

Katere osebne podatke moram posredovati?
Da postanete član kluba gostoljubnosti, je potrebno posredovati naslednje podatke: ime, polni naslov ter veljavni elektronski naslov. Vsi ostali podatki niso obvezni.

Ali bodo moji osebni podatki vidni drugim članom?
Povsem vaša odločitev je koliko informacij o sebi želite odkriti. Drugi člani bodo videli samo vaše uporabniško ime, mesto in državo. Svoje pravo ime in naslov lahko ohranite skrite medtem ko vsi ostali podatki niso potrebni. Vaš elektronski naslov ne bo objavljen, člani pa vas lahko kontaktirajo samo preko spletne strani kluba.

Ali bodo lahko ne-člani videli moj profil?
Ne. Za prijavo v zaščiteno območje za člane morate biti član in imeti veljavno geslo.

Ali moram gostiti člane, da bi lahko tudi sam bil gost pri drugih članih?
Ne. Lahko se danes vpišeš v klub in že jutri odpotuješ na pot, če najdeš ljudi, ki so te pripravljeni gostiti. Seveda te prosimo, da pomagaš drugim popotnikom pri nastanitvi ali kako drugače. Ideja kluba gostoljubnosti je, da ti drugi pomagajo in, da hkrati tudi ti pomagaš drugim.

Kakšne so torej moje obveznosti kot člana?
Druge člane kluba moraš spoštovati ter se do njih obnašati v skladu s pravili kluba gostoljubnosti. .

Kakšna so zagotovila, da me ne bodo obiskali kriminalci?
Vsak član, ki te kontaktira skozi klub gostoljubnosti, ti mora posredovati svoje polno ime, številko potnega lista ter uporabniško ime kot ga uporablja v klubu gostoljubnosti. Te podatke lahko shraniš na varno mesto ali pa jih pošlje na elektronski naslov security@hospitalityclub.org , kjer bomo te podatke varno shranili mi. Ko te obišče gost, preveri potni list ter podatke, ki ti jih je gost posredoval pred tem. Le tako bo identiteta gosta potrjena brez dvoma.

Kakšni drugi varnostni ukrepi so na voljo?
Ker ti bodo gostje posredovali tudi svoje uporabniško ime kot ga uporabljajo v klubu gostoljubnosti, boš lahko preveril njihove profile tudi na internetu. Tu boš lahko tudi prebral komentarje drugih članov o tem članu ter preveril njihove pretekle goste kot tudi gostitelje ter druge člane, ki zaupajo tem članom. Prosimo te, da napišeš komentar o članu, ki ga poznaš - ta možnost predstavlja dodatno varnost za nas vse.

Ali se lahko pari ali družine registrirajo skupaj z enim uporabniškim imenom?
Ne. Vsakega člana naprošamo, da se registrira posamično. Seveda lahko klub uporabljate skupaj ter v svoj profil dodate, da živite ali potujete s svojim partnerjem. Posamična registracija vam omogoča, da navedete različne interese, hkrati pa je tudi pomembno za mehanizem povratnih informacij znotraj kluba.

Nimam potnega lista, ker sem dosedaj potoval le znotraj Evrope. Ali zadostuje moja osebna izkaznica?
Da. Da bi se registriral, ne potrebuješ potnega lista. Le-tega potrebuješ, ko klub tudi v resnici uporabiš. Ko potuješ znotraj Evrope ali znotraj svoje države, za kar ne potrebuješ potnega lista, zadostuje osebna izkaznica. To je tudi namen pravila - identifikacija članov kluba.

Kakšna je povprečna starost članov kluba?
Člani kluba so vseh starosti. Največ je mladih ljudi, najdeš pa tudi veliko starejših članov. Prepričani smo, da boš našel, kar iščeš.

Pozabil sem svoje geslo - kaj lahko naredim?
Na elektronski naslov, ki si ga navedel ob prvi prijavi, ti lahko pošljemo novo geslo. Prosim uporabi povezavo "Ste pozabili svoje geslo? ", ki se nahaja pod okencem za prijavo. Navesti boš moral svoje uporabniško ime in elektronski naslov, ki si ga navedel ob prvi prijavi.

Pozabila sem svoje uporabniško ime - kaj lahko naredim?
Prosim pošlji sporočilo na elektronski naslov password@hospitalityclub.org z naslednjimi podatki: svoje polno ime, naslov, mesto, regijo in državo. Nato ti bomo poslali tvoje uporabniško ime na elektronski naslov, ki si ga navedel ob prijavi.

Kako lahko kontaktiram z drugimi člani?
Z namenom zagotavljanja privatnosti in varnosti vseh članov ter zaščite pred nezaželeno pošto, elektronskih naslovov v profilih ne objavljamo. Če želiš kontaktirati z drugimi člani kluba, uporabi mehanizem znotraj kluba. Vsa sporočila bodo poslala na elektronski naslov članov, katere želiš kontaktirati.

Kako se lahko izpišem iz kluba?
Prijaviš se v sistem, izbereš možnost Uredi moj profil, klikneš na povezavo za spremembo svojih podatkov ter izpolneš obrazec z naslednjimi podatki: uporabniško ime, geslo, polno ime in elektronski naslov, ki si ga navedel ob prijavi. V polju, kjer je potrebno navesti razlog za spremembo podatkov pa napiši "prosim izbrišite moj profil". V tem primeru bi bili zelo veseli, če bi nam lahko na kratko razložil zakaj želiš zapustiti klub gostoljubnosti, da bomo lahko odpravili vse morebitne neprijetnosti, ki so povzročile to, da se želiš izpisati. Ko bomo prejeli te podatke, bomo izbrisali tvoj profil in uporabniško mesto.

Kako lahko pomagam kot prostovoljec?
Če bi res rad pomagal, da klub gostoljubnosti postane ena od najprijetnejših stvari na internetu in tudi v resničnem svetu, prosim pošlji sporočilo na elektronski naslov volunteer@hospitalityclub.org ali se vpiši neposredno na mailing listo prostovoljcev, ki jo uporabljamo za sodelovanje. Nato boš prejel najnovejše novice kako se lahko vključiš v delo kot prostovoljec. Prosimo te, da tudi redno spremljaš rubriko Pomagaj nam! in Za prostovoljce! znotraj kluba, kjer bomo objavljali ideje in prošnje za pomoč.

Zakaj se pojavljajo te reklame? Sem mislil, da je to neprofitni projekt.
Klub gostoljubnosti je neprofitni projekt in mnogo prostovoljcev dela prostovoljno za klub saj verjamejo v idejo izmenjave gostoljubnosti. In vendar, bolj kot je spletna stran uspešna, več moramo plačati za gostitev strani. In namesto, da prosimo najbolj predane prostovoljce, da prispevajo nekaj denarja iz svojih žepov, smo se odločili, da uporabimo izjemno novo tehnologijo oglaševanja Googla na spletnih straneh kluba. Trudili se bomo, da bomo vedno zagotavljali inteligentne načine za sofinanciranje tega projekta in bomo vedno ohranili članstvo brezplačno. Zato ni pomembno od kod prihajaš in koliko denarja imaš, vedno si lahko del sveta prijaznih ljudi.

Nisi našel odgovora na svoje vprašanje? Pošlji ga na info@hospitalityclub.org !

Spoznaj več - Registriraj se!

 Sponzorirane povezave    ?

Home - Kontakt - Glavni meni - Registracija - Pomoč - Pogosto zastavljena vprašanja - Kako deluje? - Mediji - Forum - Pogovor - Pravice

Copyright © 2000-2006 The Hospitality Club. Vse pravice pridržane.