The Hospitality Club
...fr samman mnniskor!
Frsta gngen hr? Frgor? Prata med medlemmar och volontrer p direkten!
EnglishEnglish Arabicعربي BulgarianБългарски Chinese中文 Chinese simplified中文 CzechČesky GermanDeutsch EstonianEesti SpanishEspañol EsperantoEsperanto FrenchFrançais hebrewעברית ItalianItaliano HungarianMagyar DutchNederlands PolishPolski PortuguesePortuguês BrasilianPortuguês (bra) RomanianRomână RussianРусский slovenianSlovenščina SerbianSrpski FinnishSuomi TurkishTürkçe ukrainianУкраїнська Login     Bli medlem!

Vanliga frågor

 Information
Hem
FAQ
Tur
Länder
Erfarenheter
Ambassadörer
Provprofiler
Regler
Media
Om oss
Forum
Chat
Länkar
Sajtkarta


 Speciellt
AFS
AIESEC
Attac
Eco
Freeloaders
Hitchhikers
Indigenous
Mensa
NGOs
Onenightstay
Peace
Servas
Unitas
YFU
Zellidja

 Fördelar
- gratis inackordering världen över
- möt vänliga människor
- helt gratis
- möt och förstå andra kulturer
- inga skyldigheter
- safety features
- icke kommersiellt
...kom ombord!

 Statistik
number of Hospitality Club members

Här finns svaren till några av de frågor som vi ofta får. Om din fråga inte finns med här var god sänd oss ett meddelande till info@hospitalityclub.org så kommer vi att svara så fort vi kan. För medlemmar finns det också en Member FAQ med fler frågor och svar.

Vem kan bli medlem i Hospitality Club?
Alla. Om du gillar att resa eller att möta intressanta människor så är du rätt person för Hospitality Club! De senaste åren har vi märkt att de flesta av våra medlemmar har en sak gemensamt: vänlighet.

Är medlemskapet verkligen gratis?
Ja. Vi kommer aldrig att kräva någon medlemsavgift. Det kommer inte att kosta dig något. Vi ber dig ibland att skänka oss lite av din tid så att du kan hjälpa oss att göra Hospitality Club bättre och bättre.

Vilken sorts personlig information måste jag ange?
Du måste ange följande information för att bli medlem i Hospitality Club: Namn, hela din adress och en fungerande email-adress. All annan information är frivillig.

Kommer min personliga information vara synbar för andra medlemmar?
Du bestämmer hur mycket information du vill ska synas om dig själv. Andra medlemmar kommer bara att se ditt användarnamn, din stad och ditt land. Du kan "gömma" ditt riktiga namn och adress och all annan information är frivillig. Din emailadress kommer inte att bli synlig, medlemmar kommer att kontakta dig genom sajten.

Kommer icke-medlemmar kunna se min profil?
Nej. För att logga in till den säkra medlemportalen måste du vara en accepterad medlem och ha ett fungerande lösenord.

Måste jag själv erbjuda inackordering för att kunna bo gratis hos andra?
Nej. Du kan bli medlem idag och åka iväg imorron, och du hittar människor som är villiga att inackordera dig. Självklart hoppas vi att du vill hjälpa andra resenärer med nånstans att bo eller hjälpa dem med något annat. Idéen med Hospitality Club är att ge och att få hjälp.

Vilka är mina skyldigheter som medlem?
Du är skyldig att behandla alla andra medlemmar med respekt och att följa reglerna för Hospitality Club. .

Finns det något som skyddar mig mot att kriminella kommer och besöker mig?
Alla medlemmar som kontaktar dig genom Hospitality Club måste ha angett sitt hela namn, passnummer och sitt användarnamn i Hospitality Club. Du kan spara denna information på ett säkert ställe eller skicka det till security@hospitalityclub.org där sparar vi informationen åt dig. När din gäst anländer, så var säker att du kollar att passet verifierar gästens identitet jämfört med den information du tidigare fått. På så sätt kommer informationen utan tvivel att vara verifierad.

Vilka andra säkerhetsrutiner finns?
Då din blivande gäst kommer att ge dig sitt användarnamn i Hospitality Club kommer du att kunna kolla upp profilen på internet. Där kan du läsa kommentarer som andra medlemmar har skrivit om denna person och se hans/hennes tidigare gäster/besökta ställen samt personer som litar på henne eller honom. Var god skriv själv kommentarer om andra medlemmar - detta ökar säkerheten för oss alla.

Kan par eller familjer bli medlemmar tillsammans med en registrering?
Nej. Vi ber dig registrera er individuellt. Självklart kan du använda klubben tillsammans och också skriva i din profil att du lever och reser tillsammans med din partner. Men att registrera er individuellt ger dig möjligheten att specificera skilda intressen och är nödvändigt för feedbackmekanismen i klubben.

Jag har inget pass eftersom jag bara har rest inom Europa, är mitt IDkort tillräckligt vid registreringen?
Ja. Du behöver inte ditt pass för att bli medlem, bara när du verkligen använder klubben. När du reser inom Europa eller inom ditt eget land dit du inte normalt skulle behöva ett pass räcker ditt IDkort eftersom din identitet styrkes där. Och det är syftet med regeln - att identifera dig inför de medlemmar du träffar.

Hur gamla är de flesta medlemmarna?
Det finns folk i alla åldrar i klubben. Vi har många unga människor registrerade men också ganska många äldre. Du kommer att hitta det du söker.

Jag har glömt mitt lösenord - vad ska jag göra?
Vi kan skicka dig ett nytt lösenord till den emailadress du angav vid registreringen. Var god använd "Glömt ditt lösenord?" länken vid inloggningen. Du kommer att behöva skriva ditt användarnamn och den emailadress du använde dig av vid registreringen.

Jag har glömt mitt användarnamn - vad kan jag göra?
Var god sänd ett email till password@hospitalityclub.org med följande info: ditt fullständiga namn, adress, stad, landskap och land. Vi kommer att skicka dig ditt användarnamn till den emailadress du använde vid registreringen.

Hur kontaktar jag andra medlemmar?
Inga emailadresser syns på sajten för din och andras säkerhet och integritet samt för att undvika spam. För att kontakta andra medlemmar kan du använda meddelandemekanismen på sajten. Alla meddelanden sänds till medlemmarnas emailadress genom sajten.

Hur tar jag bort min användare på klubben?
Var god logga in, välj "Edit my profile (Ändra min profil)", klicka på länken längst upp för att ändra din information och fyll i formuläret med ditt användarnamn, lösenord, ditt fullständiga namn och emailadressen du använde när du registerade dig. I fältet för anledningen till uppdateringen skriver du: "Please delete my profile" (Var god ta bort min profil/användare) och det skulle vara snällt om du gav oss en kort kommentar om varför du vill lämna kluben så vi vet vad som fick dig att ta detta steg. När vi får dessa data kommer vi att ta bort din profil och användare.

Hur kan jag hjälpa till som volontär?
Om du vill hjälpa till att göra Hospitality Club en av de bästa på internet och i den verkliga världen var god sänd ett meddelande till volunteer@hospitalityclub.org eller anmäl dig till volontärmailinglistan vi använder för att arbeta tillsammans. Du kommer då att få den senaste informationen om hur du kan hjälpa till. Var kolla också regelbundet "Hjälp oss!" och volontärsektionerna, vi kommer att posta massor med idéer och förfrågningar om hjälp där.

Varför finns det reklam på sidan? Jag trodde detta var ett icke-kommersiellt projekt.
Vi är ett icke-kommersiellt projekt, alla volontärer lägger ner timmar på projektet för att de tror på idén med gästfrihetsutbyte. Ju framgångsrikare sajten blir desto mer måste vi betala för webhosting. Istället för att be de mest hängivna volontärerna att betala detta ur egen ficka har vi bestämt oss för att använda oss av Google's reklamteknologi på sajten. Vi kommer alltid att finna intelligenta vägar att bekosta detta projekt och vi kommer alltid att ha gratis medlemskap, så oberoende av var i världen du bor eller hur mycket pengar du har ska du alltid kunna ta del av nätverket av vänliga människor.

Blev din fråga inte besvarad? Skicka den till info@hospitalityclub.org !

Mer info - Bli medlem!

 Sponsorlnkar    ?

Hem - Kontakt - Huvudmeny - Bli medlem - Hjlp - Tur - Länder - Om oss - Chat - Sajtkarta - Disclaimer

Copyright © 2000-2006 The Hospitality Club. All rights reserved.