The Hospitality Club
…povezujemo ljude!
Prvi put si ovde? Imaš pitanja? Razgovaraj odmah sa članovima i volonterima!
EnglishEnglish Arabicعربي BulgarianБългарски catalanCatalà Chinese中文 Chinese simplified中文 CzechČesky GermanDeutsch EstonianEesti SpanishEspañol EsperantoEsperanto FrenchFrançais hebrewעברית ItalianItaliano HungarianMagyar DutchNederlands PolishPolski PortuguesePortuguês RomanianRomână RussianРусский FinnishSuomi SwedishSvenska TurkishTürkçe ukrainianУкраїнська Prijavi se     Učlani se!

4. Bezbednost

 Informacije
Početna strana
Najčešća pitanja
Obilazak sajta
Države
Iskustva
Ambasadori
Primer profila
Pravila
Mediji
O nama
Forum
Chat
Linkovi
Mapa sajta

 Obilazak sajta
1. Ideja
2. Budi gost
3. Budi domaćin
4. Bezbednost
5. Profil
6. O klubu
Učlani se!


 Specijalno
AFS
AIESEC
Attac
Eco
Freeloaders
Hitchhikers
Indigenous
Mensa
NGOs
Onenightstay
Peace
Servas
Unitas
YFU
Zellidja

 Prednosti
- besplatan smeštaj širom sveta
- upoznaj druželjubive ljude
- bez ikakvih troškova
- međukulturno razumevanje
- bez obaveza
- sigurnosne mere
- nekomercionalno
...priključi se!

 Statistika
number of Hospitality Club members
Postoje dva velika bezbednosna pitanja:

Bezbednost ličnih podataka
Podaci koje ostaviš prilikom učlanjenja biće provereni i sačuvani na sigurnom mestu. Tvoja e-mail adresa neće biti vidljiva drugim članovima - oni će moći da ti šalju poruke preko posebnog obrasca na sajtu. Možeš da izabereš da sakriješ najosetljivije lične podatke (ime i adresu). Sve druge informacije su opcione i biće vidljive u profilu. To su jedini tvoji podaci koji će biti na internetu, i naravno članovi će morati da se prijave zajedno sa lozinkom da bi videli tvoj profil.

Bezbednost prilikom susreta sa drugim članom
Kada te neko kontaktira preko Hospitality Club-a, moraće da ti da svoje puno ime, broj pasoša i svoje korisničko ime. Prvo bi trebao da proveriš da li je ta osoba zaista član, tako što ćeš pronaći njen profil na sajtu. On će ti pomoći i da odlučiš da li želiš da sretneš tu osobu ili ne.
Molim te čuvaj informacije u vezi pasoša na sigurnom mestu ili ih pošalji na security@hospitalityclub.org gde ćemo ih mi čuvati. Kada tvoj gost stigne proveri njegov pasoš, da se uveriš da je to prava osoba. Na ovaj način imaćeš neku sigurnost, u slučaju da se nešto desi.
Još jedna dobra stvar za veću bezbedost je pisanje komentara: Svaki član može da ostavi komentar o bilo kom drugom članu koga poznaje. Ovi komentari će biti prikazani pored profila. Moćićeš da vidiš i korisnička imena prethodnih domaćina i gostiju za svakog člana, kao i sve one koji veruju toj osobi. Molim te koristi ovu mogućnost i piši kratke komentare o svakom članu koga poznaješ, bez obzira da li si ga ovde upoznao ili ga poznaješ od ranije. Ako želiš da ugostiš nekoga, i vidiš da je on dobio mnogo negativnih komentara od prethodnih domaćina možda ćeš promeniti svoje mišljenje i slično ako je tvoj domaćin dobio negativne komentare od svojih gostiju možeš pronaći nekog drugog kod koga ćeš odsesti.
I pored ovih bezbednosnih mera, molim te budi oprezan kao i sa bilo kojom drugom nepoznatom osobom. Time što prihvatimo novog člana ne znači da ga lično poznajemo. Ako misliš da neko zloupotrebljava Hospitality Club, molim te pošalji poruku na abuse@hospitalityclub.org i mi ćemo rešiti taj problem.


Prethodno - Dalje - Učlani se!

 Sponzorisani linkovi    ?

Početna strana - Kontakt - Glavni meni - Učlani se - Pomoć - Obilazak sajta - Države - O nama - Chat - Mapa sajta - Disclaimer

Copyright © 2000-2006 The Hospitality Club. Sva prava zadržana.